top of page

Pranešimas European Energy Law seminare Hagoje

Olandų energetikos teisės asociacija kartu su Olso universitetu ir Groningeno universitetu kasmet rengia dviejų dienų konferenciją Hagoje. Asociacijos tradicija sukviesti energetikos praktikus, industrijos atstovus ir akademikus gyvuoja jau 30 metų.


Keletą metų joje dalyvavau kaip klausytoja, o šiais turėjau galimybę pristatyti valstybės pagalbos (state aid) taikymą Lietuvos energetikos sektoriuje. Pranešimas grįstas publikuotu straipsniu European State Aid Law Quarterly (EStAL) ir apėmė paskutinius Europos Komisijos sprendimus dėl valstybės pagalbos suskystintų gamtinių dujų terminalui, atsinaujinančios energetikos rėmimo schemą, Achemos teisminius ginčus. Savo tyrimu rodžiau, kaip Lietuvos valstybės pagalbos schemos yra susijusios su Lietuvos prioritetais energetikos sektoriuje; tarp jų - energijos tiekimo saugumas (security of supply).


Pranešimą galite rasti čia:

State-Aid-in-Energy-Sector-of-Lithuania-
.
Download • 1.90MB

Cituojant: Paukštė, R. [2020, 20-21 January]. State Aid in Energy Sector of Lithuania [Presentation], European Energy Law Seminar 2020, the Hague, the Netherlands.


Foto: © Danielė Tatorytė, Haga, 2020.

bottom of page